ER WAS EENS…
(1985 om preciezer te zijn) … in een ver land (eigenlijk de Franse Alpen), twee knappe prinsen (nou ja, misschien niet direct prinsen maar meer een ski fanaat genaamd Sean en een student uit het hotelwezen genaamd George) die begonnen met de verkoop van t-shirts en sweaters aan het bergvolk. White Stuff werd aldus geboren.

Sindsdien zijn veel manen voorbij gegaan, met veel groei en veel verandering. Maar de principes die de jonge beginnelingen vanaf het begin hebben geleid (om beter te zijn, om anders te zijn, om origineel te zijn), zijn vandaag de dag nog net zo aanwezig in White Stuff als toen – een tijd toen internet, mobiele telefoons en paprika chips nog niet bestonden…

ETHISCHE BRONNEN
We geven om de werknemers die onze producten maken, daarom controleren we voortdurend de arbeidsomstandigheden in de fabrieken waar ze in werken. We denken aan de hele White Stuff-wereld – dat zijn meer dan 160 fabrieken in 16 landen en in totaal 60.000 werknemers.

Wij geloven in het doen van goede dingen en dat betekent zorgen voor onze mensen. We tolereren geen slechte werkomstandigheden of mensen die oneerlijk worden behandeld, als we mensen in een deel van onze toeleveringsketen vinden die in deze omstandigheden werken, zullen we actie ondernemen om problemen op een eerlijke en verantwoorde manier op te lossen.

HOE CONTROLEREN WE?
We hebben onze eigen White Stuff-auditors die speciaal zijn opgeleid in onze White Stuff-methodologie. Ze controleren onze fabrieken regelmatig om ervoor te zorgen dat de omstandigheden veilig zijn voor onze werknemers, zodat ze eerlijk worden behandeld en correct worden betaald.

WAT CONTROLEREN WE?
Onze GedragscodeĀ  informeert de fabrieksmanagers en werknemers over de normen die we verwachten te vinden. Om ervoor te zorgen dat dit echt duidelijk is, hebben we het vertaald in de talen van elk land waar onze producten worden gemaakt. Onze auditors zorgen ervoor dat het op prikborden wordt weergegeven zodat de werknemers het kunnen zien. Al onze leveranciers zijn verplicht om naleving van onze Gedragscode aan te tonen.

Het gaat niet alleen om rondkijken in de fabrieken, maar ook om het praten met de werknemers. Door gesprekken te voeren met de werknemers in onze toeleveringsketen kunnen we dieper graven en ontdekken hoe gelukkig ze zijn op hun werkplek. Het is door deze gesprekken dat we een dieper inzicht krijgen in hoe ze worden behandeld en cruciaal wanneer de omstandigheden verbeterd zijn als we teruggaan en ons bezoeken.

Daarnaast hebben we samengewerkt met belangrijke leveranciers om ethische sourcing centraal te houden in wat ze doen. We hebben ons rechtstreeks met de werknemers verbonden en trainingen gegeven om het bewustzijn van hun rechten te vergroten en onze fabrieken hebben zich er op hun beurt toe verbonden voortdurend verbeteringen aan te brengen.

SAMENWERKING
We zijn sinds 2013 lid van het Ethical Trading Initiative – een organisatie die retailers en andere organisaties samenbrengt om ervaringen te delen, aan projecten mee te doen en nauw samen te werken aan initiatieven op het gebied van toeleveringsketens.

WAT NU?
We hebben de omstandigheden gecontroleerd van alle fabrieken die onze White Stuff-producten direct produceren. Nu beginnen we verder te kijken in de supply chain bij de fabric mills, printers en dyers. We moeten ervoor zorgen dat ook zij goede ethische praktijken hebben en die praktijken zijn duurzaam.

Textiel (textiel) maakt 80% uit van het product dat we verkopen en de werknemers in deze fabrieken zijn erg belangrijk voor ons.